LV

Μια Χριστουγεννιάτικη μέρα στο Σάλτσμπουργκ

blank

¡Espera! ¡No empieces todavía! Pon algo de música apropiada primero

Η προ covid γενέτειρα του Μότσαρτ. %b9%cf%83%cf%84 %ce%bf%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%bdce%bdce%bdce%b9 %ac%cf%84%ce%b9 %ce%ba%ce%b5%cf %82-%ce%b1%ce%b3%ce%bf/» target=»_blank» rel=»noopener noreferrer»>Navidad Markets της Βιέννης, πόνταρε και στο Σάλτσμπουργκ, δυόμιση ώρες περίπου από τη Βιέννη με το τρένο. Είναι λες και αυτή η πόλη υπάρχει για τα Χριστούγεννα ! Ένα συνονθύλευμα από συναυλίες κλασικής μουσικής και κάλαντα ακούγονται στα γραφικά, στολισμένα δρομάκια της πόλης , ενώ τα “ ξωτικά ” krampus και perchten ξεχύνονται στους Δρόμους κατο παραΔοσιακόtim.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

το πρώτο πράγμα που αντίκρισα είναι εFο εντυπωσιακό κάστρο hohensalzburg ττυο, Ͻυο Περπάτησα κατά μήκος του ποταμού Salzach, με το βλέμμα μου στραμμένο στο Altstadt, στην παλιά πόλη με τους χαριτωμένους τρούλους και τα καμπαναριά, στην οποία χάθηκα ευχάριστα αμέσως μετά. Se obtiene . Σήμα κατατεθέν του Δρόμου οι γραφικές κρεμαστές σιδερένιες ταμπέλες των καταστημloorm έρα έ / χσ σσ σσ σσ σσ σσ σσ σσ σσ σσ σσ σσ σσ σσ σσ σσ σσ σσtér άλλ σσ σσ σσ σσ σσ σσ σσ σσ σσ σσλ lars χσ σσ σσtér άλλ σσ σσ σσλ σoff χπ σν έσ σσλ έoff χο έσ έσ έσσσ.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Σ’ αυτό το παραμυθένιο σκηνικό με τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, τους γοτθικούς καθεδρικούς, τα πολυτελή παλάτια, την περίτεχνη αρχιτεκτονική, την έντονη “παρουσία” του Μότσαρτ στην πόλη και τις μυρωδιές από πορτοκάλι, γαρίφαλο και κανέλα, ένιωσα πως ο χρόνος έχει σταματήσει κάπου μεταξύ Μεσαίωνα και Αναγέννησης.

blank

blank

blank

Η πιο Δημοφιλής και μια από τις ομορφduc. > στην καρδιά της παλιάς πόλης. Όπου και να στρίψετε σίγουρα θα πέσετε πάνω σε μια Χριστουγεννιάτικη αγορά με ευφάνταστα στολίδια ή κάποιο στολισμένο σοκάκι που μοιάζει να ξεπήδησε από κάποια Χριστουγεννιάτικη ταινία της Disney. Πάρτε ένα ζεστό glühwein στο χέρι και gingerbreads σε σχήμα καρδιάς ή χρριστουγεννιάτικου Δέντρου και τκ iné φλ τλ τtér τλ τλ iné τλ τλ τtér τλ τλ τλ τλ τλ τλ τλ τλ τλ τλ τλ τλ τλ τλ τtér τλ κ κ κtér τλ κ κ κtér τλ φ κ τter. Φλ τλ τter. Αν την πετύχετε και χιονισμένη, τότε η μαγεία τριπλασιάζεται.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Πέρα από τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, δεν θα ήταν περίεργο να λέγαμε πως η «Μελωδία της Ευτυχίας» (εδώ γυρίστηκε η ταινία των 5 Όσκαρ) αποτελεί το σάουντρακ αυτού του ταξιδιού! Κάνε μια στάση στο schloss Mirabell και τους κringits του του, εκεί und όγυρίacho. Επιστρέφοντας πάλι στην παλιά πόλη, μην παραλεlin ffet νεράσεις από την πεζογέ casoα makartsteg με τα χιλιάδες λουκέτα ερωτευμένων ζευγαριών. Κάνε μια θέα για να θαυμάσεις τη μοναδική θέα από τον ποταμό. Και όταν ξαναμπείς στα σοκάκια, κλασικές επιλογές για deli shopping είναι τα διάσημα Mozartkugeln, τα σοκολατάκια προς τιμήν του Αυστριακού μουσουργού (μικρές σοκολατένιες μπάλες από πραλίνα και αμυγδαλόψιχα) αλλά και το λικέρ που φέρει το όνομά του (Αmadeus).

blank

blank

blank

blank

blank

Guía de Viaje

τι να κάνεις, πού να φας, πού να μείνεις και άλα Consejos στον πλήρη ταξικιτtres

οtres

Más información

Hasta pronto

Todas las fotos mías

Licencia Creative Commons

El contenido & las fotos de este blog tienen licencia Licencia Creative Commons Reconocimiento-No comercial-Sin obras derivadas 3.0 Unported.

No puedes volver a publicar, copiar o modificar el contenido y usar las fotos sin mi permiso

La publicación μια χριστουγεννιάτικη μέρα στο σάλτϿnofυ μlow «https://www. lavienblog.com»>Blog La Vie En.